Restaurant de Turfhoeve uit Sevenum tuigt binnen no-time een bezorg- en afhaalservice op

De maatregelen rondom het Coronavirus zijn ingrijpend. Heel Nederland is in rep en roer en iedereen doet zijn best om zich aan te passen aan de nieuwe maatregelen. Voor ondernemers betekent dat snel schakelen, een hoop uitdagingen, maar óók ruimte voor creativiteit.

 

Restauranteigenaar Ron van der Wielen en zijn managementteam hebben afgelopen vrijdagochtend, direct na de ingang van de strengere maatregelen, de koppen bij elkaar gestoken. Ron vertelt: “Natuurlijk hebben we allereerst gezorgd dat de maatregelen doorgevoerd werden in het restaurant. Zo is de hygiëne aangescherpt en hebben we gekeken naar een goede verdeling van plaatsen zodat er niet meer dan 100 mensen tegelijk in dezelfde ruimte aan het dineren zijn. Samen met ons naastgelegen restaurant, Cascara, beschikken we echter over 450 restaurantstoelen. Ondanks een verdeling gaan we deze voorlopig niet allemaal kunnen vullen, áls de mensen al komen.”

 

Net als ieder ander restaurant, heeft ook de Turfhoeve te maken met afmeldingen. Ron: “Dat vraagt om flexibiliteit en creativiteit van het team. Gelukkig is daaraan bij ons geen gebrek! Al snel kwam het idee voor een bezorg- en afhaalservice. Op deze manier kunnen we ook gasten die niet kunnen of willen komen dineren in ons restaurant blijven voorzien van een lekkere, gezonde maaltijd en hopen we bovendien de economische schade te beperken. Het aanbod van bezorg- en afhaalmaaltijden in de regio beperkt zich veelal tot fastfood en wij hopen met dit initiatief toch een beetje te kunnen zorgen voor de mensen die tot de risicogroepen behoren, ziek zijn of de deur niet uit durven. Juist nu is het tenslotte belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en dus gezond te kunnen eten.”

 

Vanaf aanstaande dinsdag start de Turfhoeve met de nieuwe service. Er is een aangepast menu samengesteld van gezonde, lekkere, vers bereide maaltijden waaruit mensen kunnen kiezen. Via de website van de Turfhoeve kunnen bestellingen geplaatst worden en kan eveneens de keuze gemaakt worden voor bezorgen of afhalen. De maaltijden die bezorgd worden zijn vers bereid en geseald zodat mensen deze zelf thuis kunnen opwarmen. Voor meerdere dagen tegelijk bestellen is dus ook mogelijk. De maaltijden zijn gemiddeld drie dagen houdbaar in de koelkast. Wanneer iemand ervoor kiest de maaltijden af te halen, dan is het ook mogelijk om deze kant-en-klaar, warm mee te nemen.

TOP